Zo vult u de alarmpas in

Voor het invullen van de alarmpas (invulstrookjes) gebruikt u een schrijfmachine of hard potlood. De tekst blijft dan namelijk leesbaar, zelfs na maanden in het water te hebben gelegen. Bij een met balpen geschreven tekst is dat niet het geval.

Deel 1

Op de rode letters plaatst u het nummer dat u vindt op de bodem van de talismancapsule. Dat nummer is onder andere bedoeld voor gevallen waarbij meerdere getroffenen zijn.

Deel 2

  • Eerste regel: familienaam (onderstrepen), voornaam, geboortejaar
  • Tweede regel: straat, huisnummer en eventueel de naam van het gebouw
  • Derde regel: internationale landcode (voor Nederland: NL, België: B, Luxemburg: L) alsmede uw woonplaats

Deel 3

  • Eerste regel: in noodgeval deze persoon het eerst verwittigen
  • Tweede regel: een verder te verwittigen persoon, indien eerste persoon afwezig is
  • Derde regel: naam van uw dokter

Op elke regel een adres in de volgorde (bijvoorbeeld NL, B of L), volledig telefoonnummer, de heer/mevrouw, achternaam, verwantschap of arts en woonplaats.

Deel 4

Levensovertuiging (met speciale wensen, zoals geestelijke bijstand)

Deel 5

Laat uw bloedgroep bepalen of bevestigen (bloedgroepkaart) en vermeld die gegevens met datum op de alarmpas. Vermeld ook waar de bloedgroepkaart is opgeborgen.

Deel 6

Uw dokter weet nauwkeurig welke mededelingen voor u in een noodgeval onontbeerlijk zijn (zoals allergieën, tetanusinentingen, dagelijks onmisbare medicijnen, enzovoort). Laat deze opgave door uw dokter bepalen en bevestigen. Vermeld dit op de alarmpas, of nog beter, laat de dokter dat doen.

Deel 7

Deze regels zijn voor verdere aantekeningen, mededelingen of herkenningsvormen. Bijvoorbeeld vermelding van contactlenzen, paspoortnummer en lidmaatschapsnummer van de wegenwacht, locatie van de papieren, enzovoort.